23657_strip2003-ban Finnországban találkoztam először azzal a módszerrel, hogy az újonnan megtanított számokat Bingo segítségével gyakoroltatják be a nyelvtanulókkal. Ez a fajtája a játékos tanulásnak az én saját óráimon is jó órazáró feladatnak bizonyult és szinte mindig sikert is arat egy kezdő csoportnál, vagy egy-egy helyettesítés alkalmával.buzzword bingo[4]

A BuzzWord bingó annyiban különbözik az alapjátéktól, hogy a számok helyett szavakat használ. Ezzel a módosítással azonban nem csak szavakat gyakoroltathatunk, hanem a feladat arra is alkalmas, hogy egy felolvasás alatt a diákok ne azon merengjenek, hogy mikor is csöngetnek már ki, hanem arra is figyeljenek oda, hogy mi hangzik el a katedrán.

Ez az interneten talált Excel fájl nagy segítséget jelent annak a szorgalmas tanárnak, aki előre akar készülni egy órára. A program az előre betáplált szavakat nem csak beilleszti egy táblázatba, hanem össze is keveri őket és tetszőleges mennyiségű különböző beosztású, felvágható négyzeteket hoz létre.

A fájl innen letölthető.