erettsegiJellemzően egy középiskolában, nyelvtanulás szempontjából, az utolsó év, de még inkább az utolsó félév célzottan az érettségi vizsgára való felkészülés jegyében telik. Ebben bár sokat segítenek Magyarics Péter, vagy az Oxford kiadó könyvei, nem helyettesíthetik a Minisztérium által közétett, hivatalos érettségi feladatlapokat.

A tanév során egy-egy komplett tesztsor kitöltetése segítségével nem csak folyamatosan nyomon követhetjük, hogy diákjaink milyen szinten állnak, hanem abban is segítenek, hogy a tanulók hozzá szokjanak a formához, a feladatok mennyiségéhez, egyszóval magához a rendszerhez.

Sajnos azonban egy-egy ilyen összeállítás kinyomtatása és összefűzése rengeteg munkával jár. Ebben próbál segíteni ez az általam készített csomag. A fájlokból kiszedtem a nem fontos lapokat (borító, instrukciók, összesítés, stb…) és úgy alakítottam át őket, hogy egy oldalra egyszerre kettő férjen. Az esetenként üres oldalakra pedig azért volt szűkség, hogy két oldalas (duplex) nyomtatásnál két különféle feladat (pl.: olvasott szövegértés / nyelvhelyesség) ne kerülhessen egy lapra. A mellett pedig, hogy a teljes javító kulcs is egy oldalas lett a csomag tartalmaz pár Excel fájlt is,  amik a pontszámok átváltásában és összesítésében segítenek (hasonlatosan az egyik előző postban látotthoz).

Az általam készített csomag
 
A Minisztérium “adatbázisa”
http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/korabbi-erettsegi/korabbi-erettsegi